Ελπίδα Ρουσσάκου
Υγιειονολόγος MSc, Υποψήφια διδάκτωρ, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού ΠαΔΑ
Η Ελπίδα Ρουσσάκου είναι Υγιεινολόγος Τ.Ε., απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του Τ.Ε.Ι Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αποφοίτησε το 2013 πρώτη απο το τμήμα της, με βαθμό 8,10. Ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές το 2013, στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας” που οργανώνεται από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της, αποφοιτώντας με βαθμό 9,15, για τον οποίο της απονεμήθει Υποτροφία απο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2016, εργάζεται ως Ελεύθερη Επαγγελματίας, έχοντας ιδρύσει την Επιχείρηση Hygioacts: Εφαρμογή Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP Systems) και Υγειονομικών Εφαρμογών. Επίσης απο το 2016 απασχολείται ως Καθηγήτρια στο Mediterranean College στην Αθήνα, διδάσκοντας στα Προπτυχιακά Τμήματα της Ψυχολογίας και της Φυσικοθεραπείας. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ, Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων (Υπομητρώο Α) και Εκπαιδεύτρια ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά, τα οποία αφορούν σε θέματα σχετικά με την Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων αλλά και την πανδημία της COVID-19. Κατέχει πτυχίο Αγγλικής, Ιταλικής και Κινεζικής γλώσσας.